<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:justify; line-height:150%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; text-align:justify; line-height:150%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 2.0cm 70.85pt 2.0cm; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Ajattelin palata parjaamaan massailmiötä, joka on jälleen kohdistunut minulle läheisiin asioihin. Ei riittänyt, että eräässä laulajanetsintäkisassa häpäistiin kahden suosikkiyhtyeeni ehkä parhaimmat kappaleet vaan kirjasarja, johon ihastuin sen ensimmäisessä, non-teini – ja elokuva-aallossa, pitää tehdä massailmiöksi. Puhun tietenkin Twilight-saagasta. Melkein itkin yhtenä päivänä, kun näin kauniin, kovakantisen kirjan muuttuneen rumaksi leffaa mainostavaksi pokkariksi. Kannen vaihdos vie minusta puolet sarjan kauneudesta. Toisen puolen vie se, että lapset näkevät vain Edwartin, OME!!!

 

Arvasin aikoinaan, että tästä kirjasta tehdään elokuva, mutten voi lakata kysymystä, miksi? Vastaus on helppo mutta ei tyydyttävä, sillä mistä tahansa opuksesta voi saada hyvän kassamagneetin myös valkokankaalla, mutta miksi se piti tehdä Houkutukselle? Sen kanssa iskee sama ongelma kuin Pottereiden aikanaan. Miten äärettömän kauniista kirjasarjasta voi toteuttaa kelvon elokuvan? Vastaus: ei mitenkään. Mistään ei löydy maailman täydellisintä 17-vuotiasta vampyyriä, joka täyttäisi jokaisen nuoren tytön kuvan Edwart Cullenista. Kukaan nuori tyttö ei voi olla niin tavallinen mutta silti erilainen kuin Bella Swann. Mikään paikka missään tämän maailman kolkossa ei voi olla niin masentava kuin Forks. Yksi tietty, rajattu ryhmä ei voi tehdä elokuvaa maailmasta, josta jokaisella on se oma, oikea kuvansa. Jos minulla asiassa olisi yhtään vaikutusvaltaa, kieltäisin tekemästä kirjoista elokuvaversiota. Ne onnistuvat valitettavan harvoin ja vaikka olisivatkin hyviä, kuka muka myöntää, että näytelty kuva peittoaa kirjoitetun tekstin? Minulle se tuntuu hyvin absurdilta, mielipuoliselta, mutta selitetään se rakkaudellani kirjoihin. Helvetin jenkkimeininki!