1871453.jpg

Pitikin sattua. Juuri se päivä, jolle on suunniteltu "tänään ostamme loput joululahjat ja kenties jotain kivaa itsellemme ennen tenttejä" on tietenkin mikäs muu kuin "Älä osta mitään" -päivä. Perustelin itselleni hyvin, miksi voin mennä kuitenkin tänään harrastamaan kulutusjuhlaa: olen opiskelija. Periaatteessa minulla on 364 kertaa vuodessä älä osta mitään päivä, koska rahani menevät jo muutenkin elinkustannusten kattamiseen.

On siis aivan perusteltua, jos haluaa edes joskus helliä itseään. Enkä edes hellinnyt itseäni rahallisesti eniten, koska tarkoituksena oli ostaa viimeiset (ja tärkeimmät sekä ehdottomasti hankalimmat) joulahjat äidille ja mummolle. Vaikka jälkimmäinen sanoi, ettei hän tarvitse mitään arvokasta, koska tärkeintä on, että tulen kotiin jouluksi niin minä en moista kuunnellut. Mummo on pitänyt minut ruuissa viimeiset pari kuukautta ja muistanut myös rahalla. Ei ollut mitään perusteltua syytä, miksei hän saisi lahjaa. Ostin pukinkonttiin Raija Orasta. Äiti oli myös hankala pala: olisin voinut aina mennä aidan ali ja ostaa vaateketjun X lahjakortin mutta ei. Ostin hänelle(kin) kirjan, Virpi Hämeen-Anttilaa. (Voin myös sitten itse lukea ko. kirjan.) Perustelen tätä sitten sille, että pitäähän minun tyhjentää sitä aukkoa, jonka äiti teki viemällä aimo pinon vanhoja kirjoja kirpputorille. Sitä paitsi, Virpi Hämeen-Anttila on äärettömän hyvä kirjoittaja. Joten nappiin meni. Veljet tulevat myös saamaan kirjat, toinen mummo saa hengellistä musiikkia (koska ei näe lukea) ja kultturellin vastainen sisko (ostin sille vuosi sitten nuorten kirjan, jota tämä on ehtinyt lukea viisi sivua) saa lahjaksi drinkkishakin. Olkoon se samalla kihlajaislahja: pur, kun ihan pelottaa kirjoittaa tuo. Onko se jotenkin ilmeistä, että kirjallisuuden opiskelija koettaa sivistää myös lähipiirinsä? Minusta tulee tosi paha ihminen, kun tämä opiskelu tästä etenee. 

Nyt on siis joululahjat hommattu, kortit kirjoitettu, ensimmäiset tortut tehty ja joulumusiikki aloitettu. Ostin myös joulukalenterin eikä (toim.huom) ole vielä edes joulukuu. Koskaan en ole ollut näin ajoissa. Se lienee vain hyvä? Seuraavaksi pitänee alkaa suunnitella tentteihin lukua. Ensimmäinen lajiaan kun on tulevana torstaina. Perskules.